كلنا بنحب البطاطس المقلية وخصوصا الاطفال قبل الكبار واوقات بنلاقيها في السوق و تكون مسكرة ( محلونه ) و نضطر نشتريها نصف مقلية و بتكون غالية وطبعا تيتة أوزي لاقيت حل اننا نخزنها و تكون طول السنة جاهزة علي القلي عالطول و المفأجأة اننا هانعرف تخزنها كمان للطبخ كصنف خضار من خلال الطريقة التالية:
فى ناس بتقيلها نص قلية وتشيلها فى اكياس فى الفريزر وترجع تكمل قليها بعد ما تطلعها وقت الاحتياج والطريقة دى بتخلى البطاطس تشرب زيت كتير وده مش صحى لكن بطريقة تيتة أوزي هاخزنها للقلي و الطهي هانجيب البطاطس و بعد تقشيرها و غسلها نقطع كميه منها صوابع للقلي و كميه حلقات لعمل صنية و كمية بنقعها مرعات صغيرة لعمل البطاطس البوريه و بعد ما نقطع البطاطس نسلقها لمدة 5 دقايق تقريبا فى ميه بتغلى على النار وعليها ربع كوب خل بعد ما البطاطس تاخد غلوة واحدة تقريبا نصفيها فى مصفى ونعبيها فى الاكياس وبلاش نعبيها على بعض فى الكيس علشان يسهل فصلها من بعض و نطلعها وقت الاستخدام علي الزيت السخن عالطول و غطى الطاسة علشان تستوي اسرع وكمان نحافظ على نظافة المطبخ من طرطشه الزيت
اتمني الموضوع يكون عجبكم و في انتظار تعليقاتكم و ارائكم في طريقة التخزين
فى ناس بتقيلها نص قلية وتشيلها فى اكياس فى الفريزر وترجع تكمل قليها بعد ما تطلعها وقت الاحتياج والطريقة دى بتخلى البطاطس تشرب زيت كتير وده مش صحى لكن بطريقة تيتة أوزي هاخزنها للقلي و الطهي هانجيب البطاطس و بعد تقشيرها و غسلها نقطع كميه منها صوابع للقلي و كميه حلقات لعمل صنية و كمية بنقعها مرعات صغيرة لعمل البطاطس البوريه و بعد ما نقطع البطاطس نسلقها لمدة 5 دقايق تقريبا فى ميه بتغلى على النار وعليها ربع كوب خل بعد ما البطاطس تاخد غلوة واحدة تقريبا نصفيها فى مصفى ونعبيها فى الاكياس وبلاش نعبيها على بعض فى الكيس علشان يسهل فصلها من بعض و نطلعها وقت الاستخدام علي الزيت السخن عالطول و غطى الطاسة علشان تستوي اسرع وكمان نحافظ على نظافة المطبخ من طرطشه الزيت
اتمني الموضوع يكون عجبكم و في انتظار تعليقاتكم و ارائكم في طريقة التخزين
حلوه اوى
ردحذفبجِد انا بحبك جدا وبحترمك ياعسل ربنا يديكى العافيه وانشاء الله هتعملى وصفات اكتر ربنا يقدرك على عملك يا عســــــــــــــــــــــــــل
ردحذفمرسي يا قمر
ردحذفهجرب واقلك على رايى
ردحذفبجد تسلم أيديكي
ردحذفباشكرك على الافادة
ردحذفطريقه سهله
ردحذفالسلام عليكم ماهو الخل الذي استعمله من ايش مصنوع
ردحذفانا عملتها من غير خل وكانت رائعة
ردحذفعلي العموم احنا هنجرب
ردحذفجميلة وسهلة..جزاكى الله خيرا.
ردحذفهل يجب حفظ الأكياس في الثلاجة ؟
ردحذف