طبعا كلنا عندنا تمر وخصوصا في الشهر دة شهر رمضان وفي ناس عندها كتير ومش بتعرف تعمل بيه ايه علشان كدة عملت موضوع طريقة عمل العجوة والطريقة سهلة جدا ولاتحتاج اي وقت ولا مجهود و بكدة نستفيد من التمر او البلح اللي عندنا
ونستخدمها في حشو المعجنات وممكن نحط فيها مكسرات و هاتكون حشوة ممتازة و تشرفك قدام اي ضيوف و الطريقة كالتالي
هانجيب التمر و يكون نوع كويس ونشيل منه النوا بتاعه و نجيب حله نحطها على النار و نحط فيها معلقه سمنه بلديثم نضع التمر عليها بعد ما تسيح
ثم نشيله من على النار علشان مش يتحرق ونقلبه كويس لغايه مايمتزج مع بعضه ثم نعجنه بادينا بعد ما يهدى هنلاقي نعم واصبح لين جدا هنفردوا مثل الواح العجوه الجاهزه ونغلفه ونحطه في التلاجه وبكدة اصبح عندنا احلى وانضف عجوه من صنع ايدينا
ونقلب باستمرار علشان التمر يسيح ومش بياخد وقت تقريبا من 8 دقايق الي 10 دقايق حتي يلين
هانجيب التمر و يكون نوع كويس ونشيل منه النوا بتاعه و نجيب حله نحطها على النار و نحط فيها معلقه سمنه بلديثم نضع التمر عليها بعد ما تسيح
ثم نشيله من على النار علشان مش يتحرق ونقلبه كويس لغايه مايمتزج مع بعضه ثم نعجنه بادينا بعد ما يهدى هنلاقي نعم واصبح لين جدا هنفردوا مثل الواح العجوه الجاهزه ونغلفه ونحطه في التلاجه وبكدة اصبح عندنا احلى وانضف عجوه من صنع ايدينا
ونقلب باستمرار علشان التمر يسيح ومش بياخد وقت تقريبا من 8 دقايق الي 10 دقايق حتي يلين
كل عام وانتم بخير و اتمني يكون الموضوع افادكم و في انتظار تعليقاتكم فالتعليق مفتوح للجميع
العناية
ردحذفشركة مكافحة النمل الابيض فى راس الخيمة
شركة مكافحة بق الفراش فى راس الخيمة