السلق مهم جدا و خصوصا في عمل القلقاس وتيتة أوزي هاتعرفنا الطريقة الصحيحة لحفظ و تخزين السلق لاستخدامه و خصوصا مع القلقاس
نغسل اوراق السلق ثم نقطعها ثم نضعها فى طاسة على النار
ونقلبها لحد ما الماء اللي بينزل منها ينشف وبعد كده نحط ثوم مفروم
والكزبرة الخضراء و نحمرهم مع التقليب لحد ما نلاقى اللون غامق والماء جف
نسيبة يبرد وبعد كده نحطهم فى الخلاط و ثم نقسم كمية السلق علي حسب كمية الوجبة يعني لو كانت الوجبة القلقاس نقسم الكمية علي حسب كمية وجبة القلقاس و نعبيه في اكياس و نحتفظ بكل كيس داخل كيس القلقاس و نخزنهم في الفريزر و بذلك نخرج كيس القلقاس و بالسلق بتاعة علطول وقت الطبخ و القلقاس نحطة في الشوربة علطول بعد خروجة من الفريزر ومش نستني يفك
ونقلبها لحد ما الماء اللي بينزل منها ينشف وبعد كده نحط ثوم مفروم
والكزبرة الخضراء و نحمرهم مع التقليب لحد ما نلاقى اللون غامق والماء جف
نسيبة يبرد وبعد كده نحطهم فى الخلاط و ثم نقسم كمية السلق علي حسب كمية الوجبة يعني لو كانت الوجبة القلقاس نقسم الكمية علي حسب كمية وجبة القلقاس و نعبيه في اكياس و نحتفظ بكل كيس داخل كيس القلقاس و نخزنهم في الفريزر و بذلك نخرج كيس القلقاس و بالسلق بتاعة علطول وقت الطبخ و القلقاس نحطة في الشوربة علطول بعد خروجة من الفريزر ومش نستني يفك
شرفتم تيتة أوزي بزيارتكم و في انتظار تعليقاتكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
زيارتكم شرفت تيتة أوزي و من فضلكم ساعدوا تيتة أوزي في الانتشار لتعم الفائدة علي الجميع من خلال عمل مشاركة للمواضيع او من خلال ذكر روابط المواضيع في المواقع المختلفة