مين فينا مش راح يشتري بطاطس ويسأل الراجل هى بطاطس تحمير ولا مسكره يقولى دى تحمير وناخدها منه ونيجي نحمرها نتفاجأ بأنها مسكره و طبعا تتحرق قبل ما حتى تستوى ومفيش وقت عند حد يرجع السوق يتخانق مع البياع و يرجعها علشان كدة تيتة أوزي هاتقولنا علي حل ان شاء الله يخلي البطاطس المسكرة كانها بطاطس قلي و الطريقة كالاتي
هانجيب البطاطس ونقشرها ونقطعها صوابع ونغسلها كويس جدا علشان النشا اللي فيها تنزل ونحط عليها ماء وشوية خل وملح وممكن نضيف شوية شطة ودا اختياري مش نخاف مش هاتكون حامية بس هاتخلي طعم البطاطس احلي ونتركها ساعه وبعد كده نحمرها وان شاء هاتطلع لونها حلو و زي بطاطس القلي ومش هاتتحرق في الزيت
اتمني الموضوع يكون مفيد لكم و في انتظار تعليقاتكم وتجاربكم ليستفيد الجميع
هانجيب البطاطس ونقشرها ونقطعها صوابع ونغسلها كويس جدا علشان النشا اللي فيها تنزل ونحط عليها ماء وشوية خل وملح وممكن نضيف شوية شطة ودا اختياري مش نخاف مش هاتكون حامية بس هاتخلي طعم البطاطس احلي ونتركها ساعه وبعد كده نحمرها وان شاء هاتطلع لونها حلو و زي بطاطس القلي ومش هاتتحرق في الزيت
اتمني الموضوع يكون مفيد لكم و في انتظار تعليقاتكم وتجاربكم ليستفيد الجميع
عرض ممتاز وسوف أقوم بتجربته
ردحذفولكن هناك مقال عن حفظ البطاطس وشرائه في نهاية الموسم يوضح أن الأفضل هو البطاطس المبرده (المسكرة) من البطاطس التي تباع على إنها بطاطس تحمير لأنه يتم حفظها بطرق ضارة.. فما رأيكم؟
عنوان المقال لمن يريد قراءته موجود على هذا الرابط:
http://www.manarasoft.com/blog/