البامية أكلة مفضلة للكثير منا و البعض منا يفضل اكلها بعد عصر اليمون عليها و طبعا مش هنلاقي البامية طول السنة ولذلك يفضل تخزينها حتي تكون موجودة في البيت طوال السنة و اليكم طريقة التخزين مع اهم تكة علشان لونا مش يسود
1 - هنقمع البامية عادي خالص
2 - نجيب حلة فيها ماء بيغلي على النار و نضيف علي الماء نصف ليمونة و دا السر علشان البامية لونها مش يسود
3 - نضع البامية في الماء اللي بيغلي وفيه نصف ليمونة ونقلبها دقيقتين مش اكتر عشان مش تتسلق او تتهري
4 - ثم نصفيها من الماء الساخن ونضعها في حلة فيها مية ساقعة بتلج علشان توقف عملية السلق بتاعة البامية وتحافظ كمان على لونها الاخضر او حله تحت الحنفية اذا لم نجد ثلج
5 - ثم نضعها في مصفاه ونتركها حتي تتصفى جيدا من الماء و تبرد
6 - ثم نعبيها في اكياس علي حسب مقدار الوجبة الواحدة
7 - و عندما نخرجها من الفريزر علشان نطبخها نلا نجعلها تفك و لكن نطلعها من الفريزر على الصلصة على طول
وبالف هنا علي قلوبكم و لا تنسوني من دعائكم و تعليقكم
مشكورة يا تيتة أوزى على كل ما قدمتيه
ردحذفانا متشكرة جدا على هزهي الطريقة جزا اللة كل خير ميادة
حذف