Google ., تخزين البامية لمدة سنة | تيتة أوزي

تخزين البامية لمدة سنة


 http://tetaozzy.blogspot.com/2012/10/bamia.html



البامية أكلة مفضلة للكثير منا و البعض منا يفضل اكلها بعد عصر اليمون عليها و طبعا مش هنلاقي البامية طول السنة ولذلك يفضل تخزينها حتي تكون موجودة في البيت طوال السنة و اليكم طريقة التخزين مع اهم تكة علشان لونا مش يسود


1 - هنقمع البامية عادي خالص
2 - نجيب حلة فيها ماء بيغلي على النار و نضيف علي الماء نصف ليمونة و دا السر علشان البامية لونها مش يسود 
3 - نضع  البامية في الماء اللي بيغلي وفيه نصف ليمونة ونقلبها دقيقتين مش اكتر عشان مش تتسلق او تتهري
4 - ثم  نصفيها من الماء الساخن ونضعها في حلة فيها مية ساقعة بتلج علشان  توقف عملية السلق بتاعة البامية وتحافظ كمان على لونها الاخضر  او حله تحت الحنفية اذا لم نجد ثلج
5 - ثم  نضعها في مصفاه ونتركها حتي تتصفى جيدا من الماء و تبرد 
6 - ثم نعبيها في اكياس علي حسب مقدار الوجبة الواحدة 
7 - و عندما نخرجها من الفريزر علشان نطبخها  نلا نجعلها  تفك و لكن نطلعها من الفريزر على الصلصة على طول


وبالف هنا علي قلوبكم و لا تنسوني من دعائكم و تعليقكم

هناك تعليقان (2):

  1. مشكورة يا تيتة أوزى على كل ما قدمتيه

    ردحذف
    الردود
    1. انا متشكرة جدا على هزهي الطريقة جزا اللة كل خير ميادة

      حذف

زيارتكم شرفت تيتة أوزي و من فضلكم ساعدوا تيتة أوزي في الانتشار لتعم الفائدة علي الجميع من خلال عمل مشاركة للمواضيع او من خلال ذكر روابط المواضيع في المواقع المختلفة

; Google Profile