الرز مشكلة الكثير من السيدات و خصوصا المبتدأين جداد في المطبخ زي العرايس مش بتكون لسة عارفة تظبط الرز و النتيجة بيطلع معجن و مش مفلفل يعني الحبات لازقة في بعض و متكسرة و طبعا بيكون رد الراجل مش حلو و خصوصا لو من النوع اللي بيحب أكل مامتة بس دا كان زمان و تيتة أوزي هاتعرفنا ازاي نعمل رز مفلفل في الخطوات التالية
اول حاجة نغسل الارز كويس و نصفية كويس من الماء و نحط المادة الدهنية في الحلة سواء كانت سمنة او زيت و نحط الرز نشوحة في المادة الدهنية لحد ما حبات الرز تبقي بيضة يعني لونها اتغير لان المادة الدهنية بتغلف حبات الرز و تخليها مش تطلع النشا و بالتالي تعجن تاني سر مش نقلب الرز بالملعقة لانه ونقلبة بالشوكة وبالنسبة لمعيار ماء الرز مقدار عقلة صباع واحدة من الماء من بعد ارتفاع الرز او نحط الملعقة في الرزة لو ثبتت بخفة يبقى كدة المعيار صح و لو وقعت فورا يبقى ميته كتير و لو ثبتت بتقل يبقى محتاج مية تاني و طبعا النار اول بعد الرز مايغلي و يطلع بخاره نهدي النار عليه مش بنقلب الارز من بعد ما نهدّي النار عليه غير لما يستوي عشان الحبة مش تتكسر والتقليب يكون بشوكة مش ملعقة
و اتمني الموضوع يكون عجبكم و فيه استفادة ليكم و في انتظار تعليقاتكم فالتعليق مفتوح للجميع
شكرا جزيلا علي المعلومات كتر خيرك
ردحذف